Készen állnak a magyarok az eredeti Nápolyi pizzára?!
Jancsa Jani új pizzériájában jártam, hogy megkóstoljam a Fantasztikus hamburgerei után a pizzáit is!
Köszönhetően annak, hogy két évig olaszokkal éltem külföldön, sikerült elsajátítanom a Pizza készítés csínját-bínját. Nagyon vártam, hogy megkóstoljam az elvileg Nápolyban elsajátított pizzájukat, mivel itthon kevés helyen lehet “igazi olasz pizzát” enni. Ezt meg is tudom érteni, mivel itthon hajlamosak vagyunk túltolni a dolgokat, az eredeti nápolyi pizza meg pont az egyszerűsége miatt tökéletes. A hely szombaton délután fullon volt és láthatólag főleg magyarokkal, szóval megállapíthatjuk, hogy igen is igénylik itthon is az egyszerű, de nagyszerű ízeket! De milyenek voltak a pizzák?!
A tésztája TÖKÉLETES! Ebben lehet a legjobban érezni, hogy mégis mi a különbség egy átlag hazai pizzától! Még a paradicsomszószt kell kiemelnem, ami a tésztával tökéletes harmóniát ad, nem ázik át, nincs túl tolva, pont annyira ropogós és puha kombinációt ad, amennyire annak lennie kell. Az egyetlen “hiba” az olasz pizzához képest, az olívaolaj mennyisége.
A pizzák 1290 Ft-tól 2990 Ft-ig vannak, így mindenki számára elérhető árazásúak. Ráadásul egy viszonylag nagy étkű ember is jól tud lakni. A hely szép, hangulatos, de nem túl nagy és a hamburgerezőhez hasonló bárszékes megoldása miatt ne tervezzetek ott kényelmesen órákat tölteni.
Nekem bejött és az ízeknek köszönhetően picit visszarepültem Olaszországba. Akik hasonlóra vágynak, azoknak szívből ajánlom, különösen a paradicsomos alapú pizzáikat!
Donna Mamma Pizza Napoletana
1088 Budapest Rákóczi út 1-3.